MAKOISAT MAANMAINIOT MANSIKAT

Makoisat Maanmainiot Polka, Rumba ja Honeoye –lajikkeet kasvatetaan perinteisesti avomaalla olkikatteessa. Uutuuslajikkeemme Malling Centenary sekä Murano ja Clery kasvatetaan hallitusti sateilta suojatuissa kasvutunneleissa. Valikoidusti poimittu mansikkamme on aina raikasta ja ensilaatuista.

KÄYTTÖ

Kaikki lajikkeemme soveltuvat käytettäväksi niin tuoreena, säilöttynä kuin pakasteenakin.

Pikajäähdytetyt mansikat säilyttää tuoreutensa parhaiten +2-4 asteessa n. neljä päivää. Joidenkin mielestä mansikoiden ominaismaku korostuu, kun ne otetaan ennen käyttöä hetkeksi huoneenlämpöön.

Kotimaisen mansikan monipuolinen käyttö sekä säilöntätavat ovat sukupolvelta toiselle jatkuva perinne lähes jokaisessa suomalaisessa kodissa.

Poiminnasta kauppaan

Makoisat maanmainiot poimitaan heti auringon noustessa ja kuljetetaan pakattuna keskusliikkeille ja kauppoihin jo iltapäivällä.

Sesonki

Satokausi on pitkä ja satoa ajoittamalla mansikoita kypsyy kesäkuun puolelta aina syyskuun lopulle.

Laatu edellä

Laadun jatkuva tarkkailu tuotannon kaikilla osa-alueilla sekä katkeamaton kylmäketju ovat osaamisemme avaintekijöitä.

Terveys

Mansikassa on runsaasti C-vitamiinia, kuitua ja rautaa sekä fenoliyhdisteitä, jotka toimivat antioksidantteja ja vahvistavat elimistön immuunipuolustusta ¹.

Tiesitkö, että viisi mansikkaa sisältää enemmän antioksidantteja kuin kolme omenaa tai neljä banaania ja sisältää myös enemmän C-vitamiinia kuin kokonainen appelsiini.

¹ Mansikan terveysvaikutuksista ja ainesosista FT Sinikka Piippo, Suomalaiset marjat (2010), s. 89 ss. FT Sinikka Piippo on kasvitieteen professori Helsingin yliopistossa. Puutarha ja kauppalehden artikkelissa (5/2015) Sinikka Piippo lausuu mm., että: “Mikään ravinto ei ole niin terveellistä kuin marjat eikä mikään ruoka tuo enemmän iloa.”