VILPPULAN TILA, Asikkala

KEITÄ ME OLEMME JA MISTÄ TULEMME

Vilppulan Tila sijaitsee Asikkalassa, eteläisen Päijänteen maisemissa, puhtaan luonnon keskellä ja raikkaiden vesien rannoilla. Marjanviljelyyn sopiva maaperä ja suotuisa pienilmasto täydentävät vertaansa vailla olevat olosuhteemme. Kun maistat tilallamme kasvaneita marjoja, huomaat miksi olemme antaneet niille nimen Makoisat Maanmainiot.

Tarinamme alkoi jo vuonna 1916, jolloin pala Pulkkilanharjua vaihtoi omistajaa. Syntyi ensin karjatila ja sitten viljatila. Pian ensimmäinen traktori kurvasi pihaan, myöhemmin myös puimuri, saatiin puhelin taloon, oma meijeri, siitossikala. Kunnes vuonna 1972 ensimmäiset mansikantaimet istutettiin. Tärkeimpinä lajikkeina olivat tuolloin legendaarinen Senga Sengana ja Zephyr. Niitä viljeltiin aina 1990-luvun puoliväliin asti, jolloin uusien lajikkeiden kokeilu aloitettiin.

VILPPULAN TILA TÄNÄÄN – Makoisat Maanmainiot

Marjanviljely on yhä edelleen pääosin käsityötä. Valikoimme kasveiksi vain testatusti ensiluokkaisia ja puhtaita taimia. Istutamme käsin jokaisen mansikantaimen huolella valittuun peltoon tai kasvualustaan. Vadelman versot istutamme ruukkuihin, maasta irti olevaan kasvualustaan. Huolehdimme päivittäin, että kasvi saa tarvitsemansa määrän vettä, valoa ja ravinteita. Viljelystemme läheisyydessä elävät kimalaiset ja mehiläiset pitävät huolen kukkien pölyttämisestä, jolloin marjan säilyvyys, koko ja laatu paranevat.

Kaikki tilamme Makoisat Maanmainiot vadelmat kasvatetaan sateilta suojaavissa kasvutunneleissa, jolloin jokainen marja on valioyksilö. Sääolosuhteille aroilla marjoilla kuten vadelmilla ja mansikoilla on kasvutunneleissa vähemmän tuholais- ja kasvitautipaineita kuin taivasalla. Hyvissä olosuhteissa kasvinsuojelu voidaankin tehdä käyttämällä vain biologisia vaihtoehtoja.

Toimimme yhteistyössä osaavien puutarhureiden, marjanviljelyyn erikoistuneiden neuvojien, biologisen- ja IPM-kasvinsuojelun ammattilaisten sekä kaupan edustajien kesken, jotta voimme yhdessä marjoja rakastavien asiakkaidemme kanssa nauttia puhtaasta kotimaisesta marjasadosta.

Makoisat Maanmainiot ovat lähellä sinua.